Op vrijdag 31 juli 2015 is het eerste bericht opgedoken dat de politie gestart is met een nieuw offensief: het opsporen van straatverkopers zonder gemeentelijke vergunning. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een lang gekoesterde wens van de Nederlandse burger. Burgers storen zich al jaren aan de prioritering van criminaliteit, in het bijzonder het onderbelicht blijven van deze zware vorm van illegale handel.

Marcel de Rouw van Politie Vught heeft het voortouw genomen en roept op Twitter zijn volgers op om de krachten te bundelen. Tot op heden is er nog geen spoor van de verdachte, maar er wordt in deze discussie al druk gespeculeerd of bij aanhouding gebruik moet worden gemaakt van de beruchte nekklem.

Uit reacties op het Twitterbericht komt naar voren dat inwoners van Vught duidelijk geschrokken zijn dat juist in die regio een illegale stroopwafelverkoper is gesignaleerd. Tot op heden hebben zich nog geen getuigen gemeld die de voortvluchtige hebben aangetroffen en voor zover bekend zijn er nog geen gewonden gevallen. Nadere details over de identiteit van de verdachte zijn nog niet gegeven en ook is niet bekend hoe groot het werkgebied is van deze crimineel. Op het moment van publicatie van dit bericht is nog geen NL-Alert uitgestuurd.

De politie roept eenieder op naar de persoon uit te kijken en 112 te bellen als de verdachte wordt gezien. Anonieme meldingen kunnen worden gedaan op 0800-7000. Er wordt nadrukkelijk voor gewaarschuwd de gezochte persoon niet zelf aan te spreken, men vermoedt dat daar grote gevaren aan kleven.

 

(109 keer bekeken, 1 lezers vandaag)
0 likes